Wat heb je nodig?
- 1 pak Danerolles cinnamon swirls voor 4 cinnabunnies
- Lintjes voor de strikjes
Zo maak je ze
Maak het pak Danerolles open en rol het deeg uit op een schoon werkblad. In de verpakking zit een zakje kaneel en suiker. Zelf voeg je 25 gram boter toe en dat meng je met elkaar tot een glad mengsel.
Is de boter nog te hard om te mengen? Zet het dan een paar seconden in de magnetron. Smeer daarna het deeg in met het mengsel.
Snijden, rollen en bakken
Snij het deeg in 6 gelijke, lange repen. Vier repen rol je op: deze gebruik je voor het lijfje. De andere twee repen snij je doormidden, zodat je er vier overhoudt. Van die overgebleven repen maak je de oortjes. Duw ze stevig tegen het lijfje aan en bak de cinnabunnies 15-18 minuten in de oven.
Presenteren
Serveer de kaneelhaasjes op een mooi opgemaakt bord met een strikje in een matchende kleur met je servetten. Deze cinnabunnies serveerde ik op een heel mooi zwart, houten dienblad met een wit bord van Ro Smit. Er was zelfs nog ruimte voor een mooi eierdopje met een gekleurd ei.
Leg de linnen servetten als een placemat onder de borden en laat ze een stukje over de tafelrand hangen. De kleur van de servetten geeft een mooi kleuraccent op tafel.
Niet alles opgekregen?
Bewaar de overgebleven cinnabunnies in een luchtdichte bewaardoos buiten de koelkast. Ze blijven een paar dagen goed, maar meestal zijn ze de volgende dag wel op. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.
Geïnspireerd?
Ga je deze cinnabunnies maken voor je paastafel? Super leuk! Deel ze met @onshaarlemsehuisje op Instagram en ik deel jouw resultaat in mijn stories. Meer inspiratie voor de paastafel vind je hier.
Foto's door Lotte van Uittert